Genomlysning drift

Genomlysning av utemiljödrift

Vi erbjuder genomlysning av er utemiljödrift för att ni ska få grepp om allt från utemiljö till kostnader. Nedan är några korta beskrivningar av olika fokus vi brukar utgå ifrån. Skräddarsydda abonnemang utifrån era behov och önskemål är en del av lösningen. Genomlysning av driften är ett bra sätt att hitta var ni lägger onödiga pengar och var personalens arbetsmiljö inte är optimal.

Eftersom förutsättningarna i utemiljöer skiftar under årets alla månader och olika arbetsmoment behöver kontrolleras vid olika tidpunkter, så erbjuder vi abonnemang på nedanstående tjänster. Vi kan även kombinera en genomlysning av olika fokusområden samtidigt. För priser på de olika abonnemangen vänligen kontakta oss.

skötselinriktning

För att era utemiljöer ska utvecklas och må så bra som möjligt krävs rätt utförd skötsel. De moment som behövs ska göras i rätt tid och på rätt sätt. Det är även viktigt att rätt maskiner och utrustning finns och används. Vi tittar på växternas tillstånd, behov av komplettering eller förbättring av växtbäddar med mera.

personal och arbetsmiljö

Att tillse en god arbetsmiljö för er driftspersonal är viktigt. Det handlar både om arbetsgivarens ansvar, om personalens hälsa och välmående, och om utformningen av utemiljöerna så att god skötsel möjliggörs. Vi tittar också på kompetens och utbildningsbehov. Förebyggande arbete för att undvika höga arbetsskador och höga kostnader.

fastighetsutvekling

En attraktiv utemiljö kan ge era besökare en trevligare upplevelse när de kommer till er. Dessutom är en inbjudande utemiljö en tillgång för personal eller boende i byggnaden. Ofta kan relativt små förändringar göra stor skillnad, både kunder och personal kommer känna sig mer välkomna.

miljöfokus

Här tittar vi på hur era utemiljöer kan utvecklas för att öka biologisk mångfald eller kanske till och med visa något av era miljömål direkt vid entrén. Många insatser för ökad artrikedom eller längre blomningsperiod kan göras utan att det medför en ökad driftskostnad. Det som däremot kommer öka är biodiversiteten både i flora och fauna.